torstai 24. heinäkuuta 2008

Punaiset palluraiset Japanissa

Morjensta täältä Japaninmaalta! Kolme päivää on vierähtänyt taas uskomattoman nopeasti ja hulvattomissa merkeissä.

Aloittakaamme tiistaista.

Tiistaina nostimme söpöt nassumme tyynyistä jo heti aamusta, suunta totta kai Tokion oma Disneyland jossa valitettavasti viime matkallamme emme päässeet käymään.
Mietimme ensin menevämme sinne huvipuiston omalla bussilla, mutta todettuamme sen rutkasti junaa kalliimmaksi, matka suunnitelmamme muuttui (bussi kuljetus Shinjukun asemalta huvipuistolle on 800 jeniä ja juna Tokion asemalta Maihamaan n.200 jeniä)

Lähsimme matkaan siis lapsen innolla hymysuin ja kieli poskella! Otimme valokuvia hulluina kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta, poseerasimme istuen seisten luistellen ja maaten. Hauskaa riitti vaikka muille jakaa! Ainut mikä hieman himmensi tunnelmia oli muutama huonosti käyttäytyvä jenkki turisti tyhmine huutoineen ja jonoissa riehumisineen, puhumattakaan laitteissa heilumista…

Tokion Disneyland aukeaa jo kahdeksalta (jolloin sinne kannattaa ehdottomasti mennä jo jonottamaan!), mutta itse saavuimme paikalle vasta kymmeneltä monien muiden turistien joukossa. Olimme huvittelemassa kymmenestä viiteen ja suunnistimme kohti kotia todella uupuneina. Koko päivän aikana ehdimme käydä yhteensä kahdeksassa eri laitteessa ja kaksi kertaa jätskillä. Melkein kokopäivä meni mukavasti jonottaessa noin 35 asteen kuumuudessa ilman pienintäkään pilvenhattaraa taivaalla. Meitä varjosti minne ikinä menimmekin mukava kuumuus ja monet kasvot, salakuvaajat (jopa disneylandissä jossa on totuttu turisteihin!) ja nestehukka.

Päivä suorastaan juoksi ohi ja kuumuus uuvutti todella pahasti. Hauskasti mieleemme jäi käsittämättömän iloiset ja lapsenmieliset henkilökunnan jäsenet, hauska Hessun vesikulkue ja miljoonat kaupat joista ei ikinä tavara lopu.

Kaikille FP:n miettijöille, tässä vähän tarkempaa tietoa sen käyttäytymisestä. Tokion Disneylandin suosituimmissa laitteissa on kaksi jonoa. Tavallisen jonon yläpuolella lukee usein kauan jonotus yleensä kestää, viereinen jono on niin sanotusti ”oikaisu jono” muiden ohi eli Past Pass jono johon saat lipun juuri sen kyseisen laitteen Fast Pass kopista joka sijaitsee ihan laitteen läheisyydessä. Kortti ei maksa mitään ja niitä voi hakea niin monta kuin vain ehtii, jujuna on vain se, että voit pitää vain yhtä Fast Pass korttia kerrallaan. Hakemassasi kortissa lukee aika jolloin voit palata kyseisen laitteen luo käyttämään sen, aika joka yleensä on noin kolmen tunnin päästä siitä hetkestä (eli jos haet kortin klo.12:00 ja sen käyttöaika on vasta 15:40, et voi hakea uutta FP korttia muihin laitteisiin ennen tuon aikaisemman käyttämistä). Tämä on se syy miksi monet ovat tulleet siihen tulokseen, että niitä saa vain yhden per henkilö, koska aika jolloin saat hakea itsellesi toisen on niin pitkä ettei monet varmasti kerta kaikkiaan ehdi hakea toista sellaista…

Parhaimpina laitteina mieliimme jäi Pirates of the Caribbean, Splash Mountain, Big Thunder Mountain, Space Mountain ja Haunted Mansion.

Keskiviikko oi keskiviikko

Uusi aamu ja uudet kujeet. Keskiviikkona kävimme taas postittamassa Suvin tavaroita Suomeen (äiti kaksi uutta pakettia on tulossa :D Jaksatko taas käydä hakemassa? *silmien räpsytystä*). Tavaroiden postittamisen ja säästöpossujemme täyttämisen jälkeen suuntasimme kohti Shibuyaa (jonne kestää muuten tuskallisen kauan junalla Akihabarasta jossa kävimme täyttämässä niitä possuja).

Shibuyassa kävimme syömässä jäähyväis curryt! Siellä piileksii maailman paras curri paikka (CocoItshiBanya)! Masujen täytyttyä suuntasimme 109 kauppakeskuksen vieressä asuvaan elokuvateatteriin tarkoituksena testata japanilaiset elokuva ihmeet. Päätimme mennä katsomaan Hayao Miyazakin ja Studio Ghiblin uusimman Ponyo on the cliff by the sea elokuvan.

Ensin menimme hakemaan alimmasta kerroksesta lippumme, jonka jälkeen meitä neuvottiin palaamaan paikalle noin 20min ennen elokuvan alkua. Elokuvamme meni neljännessä kerroksessa jossa myytiin poppareita, limua, donitseja, elokuvan fani tavaraa ja olutta (elokuvaan sai tuoda myös omia eväitä…). Meidän ihmetykseksemme lipuissa ei ollut varattuja paikkoja vaan saimme mennä istumaan ihan minne halusimme! Leffaa katsottiin hiljaa ja nätisti kuten Suomessakin, ainut ero oli se, että elokuvan loputtua kaikki istuivat paikoillaan ja odottivat myös lopputekstien päätyttyä jolloin valot laitettiin päälle ja ovet avattiin. Kokemuksena leffassa käyminen oli mahtava ja suosittelemme sitä kaikille.

Torstai oi kuuma ja palava torstai
Tänään on ollut taas niin lämmintä! Aamusta alkaen 35 astetta, joten päätimme hyödyntää hotellimme ihanaa mutta maksullista uima-allasta. Heräsimme jo kymmenen aikaan ja laitoimme kamat kasaan ja suuntasimme kohti palavaa totuutta. Olimme ottamassa aurinkoa, leikkimässä altaassa ja palamassa auringossa noin 5 tuntia… Seuraukset olivat kohtalokkaat! Japanissa aurinko on jotenkin salakavala, vaikka se on kuuma se ei jotenkin tunnu niin polttavalta(palasimme hotellihuoneisiin säälivien katseiden saattelemana ja kuumuutta hehkuen). Nyt monien rasvauskerrosten jälkeen olo on vähän helpottunut mutta päivän sana on ehdottomasti palanut ja väri punainen.

1 kommentti:

-Mirata- kirjoitti...

Voi teitä.. täytyy olla varovainen ton auringon kans... tiedän todellakin miltä tuntuu olla palanu ja punane.. :`/