torstai 10. heinäkuuta 2008

Heippa kaikille!

Eilenkin tuli käveltyä ympäri Tokiota aika paljon, käytiin ensin Akihabarassa pyörähtämässä ja nostamassa rahaa (melko harvoista automaateista pystyy nostamaan visa eletronilla ja ne ovat yleensä postien yhteydessä ja tuo on melko lähellä meidän nykyistä hotelliamme, se sijaitsee juuri JR Akihabaran aseman luona).

Suuntasimme seuraavaksi suosikkipaikkaamme Tokiossa eli Shibuyaan ja kolusimme 109 ostoskeskuksen "sisar"paikan eli 109:2 for menin. Vaikka nimensä puolesta se ilmoittaa olevansa miesten ostoskeskus on kuitenkin neljä ensimmäistä kerrosta pyhitetty naisille. Halpoja kenkiä ja rihkamaa löytyy pilvin pimein sekä Hello Kitty- ja Barbie- liikkeet josta voi ostaa hintavia hopeakoruja ja vaatteita.

Tottakai oli taas pakko syödä japanilaista versiota currysta suosikkicurryketjussamme cocoichissä joita löytää ympäri Tokiota. Peruscurryn saa noin 600-700 jenillä, mutta kannattaa sijoittaa muutama jeni lisää ruokaan jotta saa hieman tulisemman version. Tarjoilijat eivät puhu englantia (yleensä) mutta englanninkielinen menu löytyy kyllä melkein joka paikasta.

Seuraava paikka olikin sitten kuuluisa Harajukun kaupunginosa jossa kolusimme nopeasti Laforet-ostoskeskuksen josta löytyy rennomman puoleisia vaatteita ja myös muutaman kulttimerkin kuten Hysteric Glamourin putiikin. Tottakai iltapalaksi Tessin oli PAKKO ostaa perinteinen crepe, eli massiivinen lettu johon on tungettu ainakin kermavaahtoa, muut täytteet saa itse valita. Crepeskojuja löytyy useita varsinkiin Harajukusta ja pari bongattiin Osakastakin. YUMMY. Kannattaa maistaa :)

Kotiintulo ei ollut niin auvoinen koska Yamamotoline (JR loopline joka kulkee ympyrää Tokion suurimpien keskustojen kautta) Kosahti kesken matkan ja ilmoitustaulussa vain luki että out of service. Juuri meidän tuuri. Ei muuta kuin taksi alle ja hotellille koska JR aseman lähellä ei ollut muita metsoasemia (huomatkaa Tokiossa on parikin eri metroyhtiötä). Japanissa taksi on melko halpa lyhyillä välimatkoilla mutta pidemmillä loppusumma voi olla aika mahtava. Myöskään taksin oviin ei saa koskea koska ne aukeavat automaattisesti. Kannattaa myös huomata etteivät taksikuskit puhu englantia saatika aina lue roomalaisia aakkosia joten kannattaa napata hotellilta "hoterukaado" eli hotellikortti jossa on yksityiskohtaiset ohjeet taksikuskille miten päästä perille koska harvoin kuski tietää tarkalleen eri hotellien sijainteja koska niitä on varsinkin Tokiossa kuin sieniä sateella.

Tänään lähdetäänkin sitten juhlimaan. Viime kerralla kun oltiin Japanissa koluttiin Roppongin paikkoja ja suosikiksi muododtui Vanilla clubi joka on sittemmin valitettavasti sulkenut ovensa :(. Suuntana on todennäköisesti club Ageha joka on jonkinverran keskustan ulkopuolella.

Loppukevennys: löydettiin "Keittiö" ja "Olohuone" ketjuun kuuluva kauppa Harajukusta "Ehkä söpö" :D

Ei kommentteja: