torstai 3. heinäkuuta 2008

Osaka päivä kaksi


Morjensta taas kaikille! Tänään on ollut tuskallisen kuuma päivä. Oltiin ensimmäisellä laatumatkojen retkellä jossa vierailtiin Osakan linnalla ja ajeltiin aquabussilla tunnin verran ympäri Osakan kanaaleja.


Retki alkoi 12:40 JR Osakan aseman luota josta matkasimme Loop linella Osakajon asemalle. Matkassa oli ystävällisen oppaan lisäksi n. 10 länsimaalaista turistia ja vaikka mukana oli miehiäkin, Tessi oli silti joukon pisin ihminen. Jee

Linnalle on n. 15 minuutin kävelymatka asemalta joka kulkee kauniin puiston läpi. Linna itsessään on rakennettu kukkulalle (kolmas kerta toden sanoo, nykyinen versio on pystytetty 1931 kun aikaisemmat tuhoutuivat) ja sen sisällä on observatorio sekä museo. Me vietimme siellä vain tunnin verran aikaa mutta sitä olisi saanut kulumaan paljon enemmänkin.


Linnalta matka jatkui tosissaan aquabussin kyytiin japanilaisten salarymanien seurassa. Oli hauska päästä katselemaan Osakaa vähän erilaisella lähestymistavalla.

Saavuimme Osakan asemalle takaisin n. puoli viiden aikoihin. Suuri ruoan metsästys alkoi ja muutamaa tuntia myöhemmin saavuimme hotellille aseistettuna mm. gyozalla, erilaisilla tempuraruoilla, leivonnaisilla ja suklaaherkuilla. Bile-elämä jatkuu Tessin suunnatessa pian kylpyyn ja Suvin katsoessa uusinta Pokemonien jaksoa naama lasittuneena.

Huomenna siirrytään Kyotoon ja katsellaan mitä kaikkea me sieltä löydetään ja mitä tarkeää ei löydetä :D

päivän saldo
+hienoinen rusketus
+historiallinen valaistuminen
+ruokaa
+miehinen itsetuotettu "hajuste" eau de sweat

-Tessin rikkimennyt kenkä
-Suvin varpaiden estettisyys
-3000 litraa hikeä
-2 tuntia ajastamme kun eksyimme


PS ette ikinä usko minkä nimisen vaatekaupan me löydettiin täältä :)
ja löydettiin myös loppukevennykseksi kiva mainos talon seinältä :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kioton rautatieaseman maanalaisilla ostoskaduilla on samaa "SM2"-ketjua oleva liike nimeltään "Keittiö"! Käykää bongaamassa. ;-)

Terkuin, Lotta

-Mirata- kirjoitti...

heh heh.. mikä kuva lopussa..XD tuli ihan nälkä noista herkuista.. suklaa-sana pahin..
oli muuten enemmän plussaa ku miinusta tossa listassa.. joskus eksyminenkin on jännittävää XD

kike kirjoitti...

Jaahas. Suomen Patsy ja Edina ovat perillä. Hyvältä näyttää.

Tuo puiston läpi kulkeva asema vaikuttaa viehättävältä ratkaisulta. Taitaa muuten olla Suvin kirjoittama teksti - tai sitten Tessi ei ole omien kehujensa veroinen.

Toiveissani olisi juttua washiki-kokemuksista. Tessiltä jäi yhdessä Otakussa tarina vähän kesken.

Mutta joo. Tulevia tempauksia odotellaan. Pysykäähän housuissanne.